Baśniowa
Restauracja
Restauracja „Baśniowa” to doskonała kuchnia, piękne wnętrza, klimat życzliwej gościnności. Nowa karta dań zadowoli najwybredniejsze gusta i smaki, znajdą w niej coś dla siebie zarówno miłośnicy kulinarnej klasyki, jak też poszukujący kulinarnych nowości i niespodzianek.
Spokojne, pastelowe wnętrza, subtelna muzyka i taktowna obsługa służą komfortowi i zadowoleniu Gości.
Dodatkową atrakcją jest menu sezonowe, a także ogród letni.

Piotr Mielcarz
Szef kuchni- wyróżniony przez prestiżowy francuski przewodnik Gault Millau* Polska symbolem 1 czapki i 12 punktami (2015)
- zdobywając najwyższe noty za smak prezentacje wyróżniony jako szef kuchni restauracji Casa Italia przez instytut Accademia Italiana Della Cucina , która promuje na całym świecie tradycyjną kuchnie włoską oraz idee slow food (2011)
- przez wiele lat pracował jako chef i sous chef w trzy i czterogwiazdkowych hotelach w Warszawie oraz poza Warszawą, pełnił obowiązki szefa kuchni w kilku restauracjach o profilu włoskim i międzynarodowym, jako szef Kuchni organizował cateringi dla ambasady Włoch oraz Ambasady Amerykańskiej. Gotował między innymi dla Prezydenta Lecha Wałęsy.
*Gault&Millau" został założony w 1965 roku we Francji przez krytyków kulinarnych Henriego Gaulta i Christiana Millau. Wpisywane do niego są najlepsze restauracje, oceniane w skali od 1 do 20. Maksymalna nota nie jest przyznawana niemal nigdy. W zależności od uzyskanych punktów restauracje otrzymują czapy kucharskie: od jednej do pięciu
Usługi cateringowe
Uroczystości rodzinne, firmowe przyjęcia, dania świąteczne – „Baśniowa” realizuje usługi także u swoich klientów. Począwszy od dostarczenia zamówionych dań, aż do pełnej organizacji przyjęcia w domu lub firmie, z aranżacją stołów i obsługą, także w plenerze.